Ταφύκιαωςεναλλακτικήπηγήγιατηναντικατάστασητωνινώντουξύλουστηνπαραγωγήχαρτιούκαισυσκευασίας

ΣτηDS史密斯,διερευνούμεπώςταφύκιαμπορούνναχρησιμοποιηθούνωςεναλλακτικήπηγήπρώτηςύληςστηνπαραγωγήχαρτιούκαιπροϊόντωνσυσκευασίαςλόγωτηςαυξανόμενηςζήτησηςγιαπερισσότεροβιώσιμαπροϊόντααπότηνπλευράτωνπελατώνκαιτωνκαταναλωτών。

Seaweed.png.

Ηκαινοτόμααυτήπροσπάθειαμελετάτηνπιθανότηταναχρησιμοποιηθούν,σεόλοτοδίκτυοπαραγωγήςσυσκευασίαςτηςεταιρείας,ίνεςαπόφύκιαωςεναλλακτικήπρώτηύλησεαντικατάστασητωνινώνξύλου。Σεσυνέχειατωναρχικώνδοκιμών,διερευνάταιεπίσηςτοκατάπόσοθαμπορούσανοιίνεςαυτέςναπαίξουνσημαντικόρόλοστηνμείωσηχρήσηςπλαστικώνλειτουργώνταςωςεναλλακτικάυλικάεπίστρωσηςφραγμού(障涂层),ειδικάστοντομέατωντροφίμωνόπουχρησιμοποιούνταιευρέως。

Μιλάμεμεπολλέςεταιρείεςβιοτεχνολογίας,γιαναδιερευνήσουμετηδυνατότηταχρήσηςινώναπόφύκιασεμιασειράπροϊόντωνσυσκευασίαςόπωςταχαρτοκιβώτιακαιταχαρτοτελάρα。

Ωςηγέτεςστηβιώσιμηανάπτυξη,ηέρευνάμαςσεεναλλακτικέςπηγέςπρώτωνυλώνκαιινώνέχειτηδυνατότητανααλλάξειπραγματικάταδεδομέναγιατουςπελάτεςκαιτουςκαταναλωτέςμαςπουαναζητούνολοένακαιπερισσότεροπροϊόνταπουείναιεύκολοναανακυκλωθούνκαιέχουνελάχιστοαντίκτυποστοπεριβάλλον。Ταφύκιαείναιένααπόταπολλάεναλλακτικάφυσικάυλικάπουεξετάζουμεπροσεκτικάκαιενώοιπερισσότεροιάνθρωποιτασυνδέουνπιθανώςμετηνπαραλίαήωςσυστατικόστο寿司,θαμπορούσανναέχουνκάποιεςσυναρπαστικέςεφαρμογέςκαιγιατονκλάδομαςκαιναμαςβοηθήσουνστηδημιουργίατηςεπόμενηςγενιάβιάσιμοςυχαρτιουκαιλυσεωνσυσκείασίνάας。

——DS Smith纸业和董事会发展总监Thomas Ferge

Δεδομένουτουμεγάλουφάσματοςτωνχρήσεώντους,ταφύκιαωςπρώτηύληστημεταποίησηείναιμίααγοράπουβρίσκεταισεάνθηση。ΜόνοηΕυρωπαϊκήβιομηχανίαφυκιώνεκτιμάταιότιθαφτάσεισεαξίαπερίπουτα8δισεκατομμύριαλίρεςμέχριτ2030οδημιουργώνταςπερίπου115.000θέσειςεργασίας1

ηέρείααντέααποτελεςμέρουτυΕπείδότικουπρογρίμomaτος.πουανακοίνωσενωρίτεραφέτοςοόμιλοςγιαέρευνακαιανάπτυξη,αξίας100εκατ。λιρών,ώστεναστηρίξειτοέργοτουναπροάγειτηνΚυκλικήΟικονομία。ΤοέργοτουΟμίλουσεέρευναγιαφυσικέςίνεςπεριλαμβάνειεπίσηςκαιάλλακαινοτόμαφυσικάυλικάόπωςάχυρο,κάνναβη,μίσχανθο(芒草)καιβαμβάκ,ικαθώςεπίσηςκαιάλλεςπιοασυνήθιστεςπηγέςόπωςταφυτάπουανήκουνστηνοικογένειατωνμαργαριτών,ταγεωργικάαπόβληταόπωςκελύφηκακάοήυπολείμματαζαχαροκάλαμου(甘蔗渣)——οινώδηςπολτόςπουπαραμένειμετάτησύνθλιψητουζαχαροκάλαμου。

ds -史密斯- kemsley -纸-机-测试- 1. - jpg

ΗΚυκλικήΟικονομίαβρίσκεταιστοεπίκεντροτηςστρατηγικήςμαςγιατηΒιώσιμηανάπτυξη«Για το Παρόν και το Μέλλον»,εστιάζονταςστηνπροάσπισητουμοντέλουαυτούμέσωκαλύτερουσχεδιασμού,μέσωτηςπροστασίαςτωνφυσικώνπόρωναξιοποιώνταςστοέπακροτηχρήσηκάθείνας),μειώνονταςτααπόβλητακαιτηρύπανσησχεδιάζονταςλύσειςπουβρίσκονταισεσυμφωνίαμετιςαρχέςτουκυκλικούσχεδιασμούκαιεκπαιδεύονταςτουςανθρώπουςμαςναοδηγήσουντημετάβασηστηνκυκλικήοικονομία。2023年Μέχριτοστόχοςμαςείναινακατασκευάζουμε100%ανακυκλώσιμεςήεπαναχρησιμοποιήσιμεςσυσκευασίεςκαιμέχριτ2030οστόχοςείναιόλεςοισυσκευασίεςμαςναανακυκλώνονταιήναεπαναχρησιμοποιούνται。

1.欧洲的海藻:海洋报告的隐藏冠军(Οκτώβριος 2020)